fbpx

Întreținere mobilier lemn masiv

Întreținere mobilier lemn masiv

Mobilierul din lemn masiv este unul deosebit și dacă ai ales o asemenea piesă în căminul tău ai făcut o investiție excelentă. Pe lângă eleganța pe care o inspiră, mobilierul din lemn masiv e și extrem de rezistent încât probabil că nu vei fi nevoit să îl repari în următorii ani.

Lemnul este un material natural, viu, care trebuie îngrijit cu regularitate. Este foarte important să știi ce pași să faci în această direcție, pentru a preveni degradarea lui.

Întreținere mobilier lemn masiv

Cum se curăță?

Ceea ce poate pentru unii nu e evident, praful trebuie șters regulat, ceea ce nu înseamnă neapărat zilnic. Totuși, trebuie să faci asta săptămânal, sau mai des, după caz. Poți folosi o cârpă curată, moale și uscată, dar trebuie să vezi că e eficientă și că nu doar mută praful de pe mobilier în aer. Ideal ar fi o cârpă din bumbac pe care apoi să o înmoi într-un amestec de apă călduță cu săpun de vase. Evitați produsele cu soluții speciale de curățare a mobilei care conțin silicon pentru că afectează lemnul.

Cum protejezi mobila din lemn?

Fii atent/ă ca, de fiecare dată când pui ceva pe mobila din lemn, fie o cană cu cafea fierbinte, un pahar cu apă rece sau o lampă, masa se poate deteriora. Folosește fețe de masă, șervete și suporturi pentru pahare, iar sub lampă sau sub vază pune un suport. Variațiile de umiditate din încăpere pot afecta lemnul, făcându-l să se umfle sau să se contracte. De aceea, este bine să păstrezi în casă o umiditate  între 30% si 50%, protejându-ți astfel mobilierul din lemn.

Ferește mobilierul din lemn de razele soarelui, dar și de sursele de căldură sau de aer rece.  Acestea pot afecta în timp lemnul.